caracterizarea a fost de fapt scrisa pentru o tema la psihologie (:

Effy este personajul central al serialului Skins, si se incadreaza in tipologia deviantului. Dupa cum sugereaza si titlul, fiecare personaj din serial e conturat in asa fel incat sa reprezinte o tipologie ,iar Effy desi e favorita majoritatii nu are trasaturi de caracter prea comune, de fapt nici nu ar vrea cineva sa fie in pielea ei.

Effy evolueaza de la un episod la altul, penduleaza intre indiferenta si iubire excesiva, de la a’i controla pe cei din jur ajunge sa nu se mai poata controla nici pe sine, dar din absolut toate situatiile in care e pusa reies aceleasi trasaturi cardinale: enigmatica, evaziva, vicleana, atat de indiferenta incat devine evident ca de fapt ii e frica sa isi arate sentimentele.

Devianţa ei se manifesta din primul episod in care considera sfidarea regulilor impuse de societate ceva distractiv pana in ultimul unde desfide normalitatea in mod inconstient, personalitatea ei accentuata inclinandu’se spre una destructurata.

Desi are un caracter puternic ,Effy este urmarita de o fobie pe tot parcursul serialului: ii este frica de ideea de a’i fi frica. Ii este atat de frica incat reneaga sentimentele de iubire pentru ca acestea sa nu o controleze.

Este extraordinar de inteligenta si de multe ori stie mai multe decat lasa sa se vada.
Effy nu incearca sa fie simpatica sau de treaba, nu tine cont de etichete, de popularitate, are propriile ei pareri, iar oamenii o plac oricum pentru ca e frumoasa si desi are nevoie sa primeasca atentie nu isi arata recunostiinta pentru asta. Ea insasi afirma ca „uraste oamenii pe care ar trebui sa ii iubeasca ca si cum cuvintele ar trece pe langa ea invers”

Destinul lui Effy care deja e zdruncinata de accidentul fratelui ei pe care il idolatriza si ignoranta cu care o trateaza parintii ei, ia o intorsatura neasteptata si tragica, baiatul pe care il iubeste este ucis si serialul se termina inainte ca ea sa afle asta, lasandu’ne sa ne imaginam continuarea.